Přízrak Velkého knižního čtvrtku

/ Tomáš Weiss

Mnozí z vás už nedočkavě čtou aspoň první část e-knihy. Ta papírová, ne-elektrická, vyjde spolu s dalšími 11 novinkami na Velký knižní čtvrtek, tedy 16.října. Zatím si můžete pustit do zraku ( nebo aspoň do přízraku) knižní trailer.

Další články

TV Kosmas

Kdo je ten Bob Dylan?

Chystá se další z ojedinělých biografií výrazných hudebních osobností. Bob Dylan je díky svým písničkám a textům vlastně už nějak součást našeho DNA. Je to někdo, kdo už je tu pro několikátou posluchačskou generaci přítomný a pořád nějak závažný. Mýty kolem něj přitahují. A tahle kniha je navíc opravdu napsaná s chutí, se znalostmi a s šarmantní energií.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Podle Mapy Anny dojdete na jeden z vrcholů současné české prózy

Marek Šindelka (1984) napsal vnitřní logikou spojený povídkový soubor Mapa Anny. Staví se v něm na zadní teroru příběhovosti, píše v expresích o tom, jak na vlastní tělo můžeme vnímat přítomnost 21. století. Jak bývá těžké se sebe navzájem obyčejně dotknout, jak si nejsme jistí, jak nevím, kam "sebe vrazit".
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Knihu pro děti si chce nakonec zkusit každý - Bertík a čmuchadlo od Petry Soukupové

Ať si táta nebo máma, strejda nebo teta, partner registrovaný nebo se psí knížkou, jsi-li český spisovatel, dřív nebo později si budeš chtít zkusit napsat něco pro děti, Tak to tady v kotlině prostě chodí. Domyšleno do konce - čekají nás tedy pohádky od Kahudy, Haklovo leporelo nebo Topolův slabikář s kostřičkou Pepíčkem Novákem?