Podle Mapy Anny dojdete na jeden z vrcholů současné české prózy

/ Tomáš Weiss

Marek Šindelka (1984) napsal vnitřní logikou spojený povídkový soubor Mapa Anny. Staví se v něm na zadní teroru příběhovosti, píše v expresích o tom, jak na vlastní tělo můžeme vnímat přítomnost 21. století. Jak bývá těžké se sebe navzájem obyčejně dotknout, jak si nejsme jistí, jak nevím, kam "sebe vrazit".

Další články

TV Kosmas

Knihu pro děti si chce nakonec zkusit každý - Bertík a čmuchadlo od Petry Soukupové

Ať si táta nebo máma, strejda nebo teta, partner registrovaný nebo se psí knížkou, jsi-li český spisovatel, dřív nebo později si budeš chtít zkusit napsat něco pro děti, Tak to tady v kotlině prostě chodí. Domyšleno do konce - čekají nás tedy pohádky od Kahudy, Haklovo leporelo nebo Topolův slabikář s kostřičkou Pepíčkem Novákem?
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Kniha o Route 66 - poznej a chraň Ameriku!

Knížek o Route 66, legendární silnici Ameriky, je i u nás několik. Jenže - žádná není tak obsáhlá a vymakaná, jako tahle. 1600 fotek, historie jak států tak původních obyvatel, současnost, nostalgie i praktický průvodce, podle kterého si můžete naplánovat svoji případnou výpravu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Koláže, muchláže a roláže - Jiří Kolář vizuální

24. září, přesně v den, kdy se před 100 lety narodil v Protivíně básník a výtvarník JIří Kolář, bude v pražské Galerii Ve Smečkách otevřena jeho výstava s názvem Tanec v ruinách.