Knižní veletrh Svět knihy 2017 - rozhovor s novým ředitelem Radovanem Auerem

/ tomáš weiss, vojtěch polák

23. ročník pražského knižního veletrhu Svět knihy začne co nevidět. Tradičně v Průmyslovém paláci na Výstavišti, ale s několika novinkami, které by měly jeho atmosféru a vyznění zpříjemnit. A víc vrátit literatuře.

 

Další články

TV Kosmas

V neděli 9. dubna má v TV premiéru Wolf Hall Hilary Mantelové

Tedy přesněji řečeno první díl šestidílné série BBC, natočené podle úspěšného historického románu, za který dostala anglická autorka Booker Prize. Je rok 1529. Jindřich VIII. kraluje po boku Kateřiny Aragonské již 20 let, stále však nemá mužského dědice. Dva roky papeže žádá o anulaci sňatku, avšak stále bezúspěšně. Kardinál Wolsey, lord, kancléř a Jindřichův zástupce, při jednáních s Římem svého vladaře zklamal pouze v této jediné věci. A Jindřich nikdy neodpouští...
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Napsal Jarchovský podle Jarchovského - filmová trilogie Zahradnictví i jako kniha

Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Po osmi letech vychází nová kniha Jáchyma Topola

Ta předchozí, Chladnou zemí, vyšla v roce 2009. V mezidobí stihnul Topol třeba Cenu Jaroslava Seiferta, ohlásit kandidaturu na senátora za Zelené a po dvou měsících ji stáhnout (2012), stát se programovým ředitelem Knihovny Václava Havla, vydávat knihy v zahraničí (např. Noční práce, Kloktat dehet i Chladnou zemí vyšly kromě jiných jazyků anglicky, chystají se překlady do hebrejštiny nebo arabštiny).