Napsal Jarchovský podle Jarchovského - filmová trilogie Zahradnictví i jako kniha

/ Tomáš Weiss

Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů.

Další články

TV Kosmas

Po osmi letech vychází nová kniha Jáchyma Topola

Ta předchozí, Chladnou zemí, vyšla v roce 2009. V mezidobí stihnul Topol třeba Cenu Jaroslava Seiferta, ohlásit kandidaturu na senátora za Zelené a po dvou měsících ji stáhnout (2012), stát se programovým ředitelem Knihovny Václava Havla, vydávat knihy v zahraničí (např. Noční práce, Kloktat dehet i Chladnou zemí vyšly kromě jiných jazyků anglicky, chystají se překlady do hebrejštiny nebo arabštiny).
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Pryč od lidí, mezi chápající monstra

Dvanáctiletý Conor se chystá uniknout do fantastického světa netvorů a pohádek. Vyrovnává se s nemocí své matky, kvůli které musí trávit čas se svou nepříliš sympatickou babičkou. Ve škole se musí potýkat s nezájmem a šikanou za strany spolužáků. Protože se Conorův otec odstěhoval do tisíce mil vzdálené Ameriky, prahne chlapec po někom, kdo by ho vedl. Film Volání netvora: Příběh života podle knihy Patricka Nesse přichází do českých kin 30. března 2017.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Jste zkurvysyn, pane prezidente!

Elegantní, prohnaný, metodický a zlý Frank Underwood spolu se svojí manipulativní manželkou Clair berou Washington útokem. Příčku po příčce stoupají po hierarchickém žebříku, aby dosáhli toho, po čem tak zoufale touží – po moci. Předlohou úspěšné TV série s Kevinem Spaceym byla kniha Michaela Dobbse.