Podívejte, jak se Coelho stával sepisujícím alchymistou pop kultury

/ Tomáš Weiss

Brazilec Paulo Coelho (1947) je zvláštní autor. Dokázal milióny lidí přesvědčit o tom, že v jeho knihách najdou recept na lidství a víru ve vlastní síly. Šikovnost, s jakou za sebe řadí nejrůznější duchovní klišé, posbírané v globální duchovní samoobsluze, ho proslavila. Slavný na životopisný celovečerák už je dost.

Další články

TV Kosmas

Tak trochu maďarský Drákula....

....čili kniha, kterou ve skutečnosti napsal maďarský literární historik Krisztián Alt (1976). I z jeho knihy se bude v ČR letos číst při Noci literatury. A je to kniha do noci zdá se velmi vhodná - horor se tady proplétá s urban fantasy, čarodějnice čarují, ženy živé žáby rodí....Bude co k čemu mladému přírodovědci, který chce příjít věcem na kloub, jeho studovaný rozum? Knihu přeložil mnohokrát za překlad oceněný Robert Svoboda.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Petr Šabach podepisoval novou knihu

Právě vyšla Rothschildova flaška, další příběh jednoho z nejúspěšnějších českých spisovatelů posledního čtvrtstoletí. Náš kameraman Vojta zachytil atmosféru autogramiády v pražském Knihkupectví Fišer. A musel být téměř neviditelný, protože Petr Šabach si zrovna na focení a natáčení nepotrpí a jednoho z reportérů poslal rovnou řízně kamsi.
 | vojtěch polák
TV Kosmas

Video edičák Knihy Zlín - jaro 2015

Bravo! Jasně, je třeba si hrát a pohrávat. Udělat z edičního plánu na jaro 2015 video je sice dalším krokem od čtení k dívání se, ale protože je svého druhu první pokus, je to spíš avantgarda než cokoliv jiného. Jen editorsky nám to na OKU dělá drobet bordel - na edičáky a na videa tady totiž máme speciální rubriky, ale na konec i tenhle hybrid nějak zvládneme.