Píše se o tom Husovi něco na gůglu?

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Ó mistře Jene z Husi, jak se mi křesťanstvo hnusí...tak rýmuje český klasik Ivan Martin Jirous ve svých Labutích písních. Jenže co takový veršík řekne dnešnímu teenegerovi? Jirous nic, Labutí písně nic, křesťanstvo nic, Hus nic...tak snad to "hnusit" by mohlo být jakž takž pochopitelné. I proto vyšla v letošním husovském roku kniha H.U.S. (Hus úplně světovej). Aby si už nepletli Husa s Husákem!

Další články

TV Kosmas

Ufon je tedy Prot každopádně...

Možná si na ten okouzlující, dokonale mystifikační film, vzpomenete. Něco mezi sci-fi a psychologickým dramatem. Kevin Spacey jako mimozemšťan nebo duševně porouchaný chlápek a jeho psycholog Jeff Bridges.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Volvox Globator, založeno 1990

Volvox Globator je česká nakladatelská legenda. Mezi vydávání časopisu Plivník a biografií ZZ Top z letošního roku, leží víc než 1000 knižních titulů. Byly roky, kdy jich Vít Houška a spol. dělali i 150 ročně. A rozptyl byl časem hodně široký: Dahl, Tomáš Akvinský, kabala, erotický komiks, encyklopedie piva, zenová meditace, zombie, Raymond Carver....
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Pokojový Tarzan pavouk Čenda

Textově i obrazově okouzlující kniha Pavla Čecha. Ve starých hodinách bydlí statečný a sečtělý pavouk. A taky dřevěná kukačka. A take je tu okno, kterým přijde zloděj...jenže Čenda ví, jak se chovat statečně.