Pokojový Tarzan pavouk Čenda

/ Tomáš Weiss

Textově i obrazově okouzlující kniha Pavla Čecha. Ve starých hodinách bydlí statečný a sečtělý pavouk. A taky dřevěná kukačka. A take je tu okno, kterým přijde zloděj...jenže Čenda ví, jak se chovat statečně.

Další články

TV Kosmas

Rubato a všeobecný základní příjem

Nakladatelství Rubato vydalo první knihu v roce 2011. Mottem jejich práce je: zpřístupňovat hodnotnou, náročnou, osvěžující a intelekt povzbuzující literaturu především z oblasti prózy a esejistiky. Začalo to Opiem Jeana Cocteaua...a zatím končí Materiálními podmínkami svobody, ve kterých je ze všech stran probírána idea základního příjmu...tedy myšlenka, že stát bude každému občanovi vyplácet pravidelně jednotnou sumu...
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Podívejte, jak se Coelho stával sepisujícím alchymistou pop kultury

Brazilec Paulo Coelho (1947) je zvláštní autor. Dokázal milióny lidí přesvědčit o tom, že v jeho knihách najdou recept na lidství a víru ve vlastní síly. Šikovnost, s jakou za sebe řadí nejrůznější duchovní klišé, posbírané v globální duchovní samoobsluze, ho proslavila. Slavný na životopisný celovečerák už je dost.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Tak trochu maďarský Drákula....

....čili kniha, kterou ve skutečnosti napsal maďarský literární historik Krisztián Alt (1976). I z jeho knihy se bude v ČR letos číst při Noci literatury. A je to kniha do noci zdá se velmi vhodná - horor se tady proplétá s urban fantasy, čarodějnice čarují, ženy živé žáby rodí....Bude co k čemu mladému přírodovědci, který chce příjít věcem na kloub, jeho studovaný rozum? Knihu přeložil mnohokrát za překlad oceněný Robert Svoboda.