Jan Vlasák jako komisař Maigret

/ Tomáš Weiss

Nejezdí autem, protože nemá řidičák, stejně jako Colombo má svůj typický kabát, patří k němu dýmka. Jules Maigret, literární postava známá z detektivních knih belgického spisovatele George Simenona. K Jeanu Gabinovi nebo Rudolfu Hrušínskému se teď přidává i hlas Jana Vlasáka.

Další články

TV Kosmas

Američtí bohové podle knihy Neila Gaimana jako TV seriál

Osmidlný seriál začala vysílat americká televize Starz, ale nabízí ho i služba Amazon Prime. "Jedním z výrazných témat knižní předlohy jsou náboženská rovnost a tolerance. To jsme s Michaelem chtěli do seriálu přenést,“ říkají tvůrci. Starodávní bohové v naší současnosti. Zcela fyzicky.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Američanka točí loutkového Hrabala

Příliš hlučná samota, ta existenciální balada o Sběrných surovostech a dalších surovinách lidského života, se stala uměleckou láskou mladé Američanky, režisérky Genevieve Andersonové. Má roztočený loutkový film. Podle traileru to vypadá tak, jako by Jiří Trnka zmrtvýchvstal.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

ZOO, která zachraňuje lidi

Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, bombardování zničí zoo a ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky. V knihech od 30. března 2017.