ZOO, která zachraňuje lidi

/ Tomáš Weiss

Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, bombardování zničí zoo a ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky. V knihech od 30. března 2017.

 

Další články

TV Kosmas

Knižní veletrh Svět knihy 2017 - rozhovor s novým ředitelem Radovanem Auerem

23. ročník pražského knižního veletrhu Svět knihy začne co nevidět. Tradičně v Průmyslovém paláci na Výstavišti, ale s několika novinkami, které by měly jeho atmosféru a vyznění zpříjemnit. A víc vrátit literatuře.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

V neděli 9. dubna má v TV premiéru Wolf Hall Hilary Mantelové

Tedy přesněji řečeno první díl šestidílné série BBC, natočené podle úspěšného historického románu, za který dostala anglická autorka Booker Prize. Je rok 1529. Jindřich VIII. kraluje po boku Kateřiny Aragonské již 20 let, stále však nemá mužského dědice. Dva roky papeže žádá o anulaci sňatku, avšak stále bezúspěšně. Kardinál Wolsey, lord, kancléř a Jindřichův zástupce, při jednáních s Římem svého vladaře zklamal pouze v této jediné věci. A Jindřich nikdy neodpouští...
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Napsal Jarchovský podle Jarchovského - filmová trilogie Zahradnictví i jako kniha

Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů.