Místo naříkání na okurkovou sezónu monstr akce - Měsíc autorského čtení

/ Tomáš Weiss

Už po šestnácté se letos parta kolem nakladatelství Větrné mlýny pustila do Měsíce autorského čtení. V letní mrtvé sezóně propaguje tak literaturu, spisovatele a knihy obecně vlastně za nás za všechny, co se okolo knih motáme. Akce se postupem času roztáhla z Brna až do Ostravy, Wroclawi, Košic a letos i Lvova (Ukrajina je hlavním hostem akce). Víc o programu a záznamy čtení na www.autorskecteni.cz

 

Fabrika

314

Další články

TV Kosmas

Scénárista True Detective a jeho prozaická prvotina Galveston

Zatímco na H2O běží druhá série True Detective (bacha, je to o hodně nižší liga než Harrelson - McConaughey), vyšla prvotina scenáristy tohoto kulťáku Nica Pizzolatta Galveston. Odhaduju, že nás bude pár, kteří v hlavním hrdinovi ucítíme stín Rusta Cohlea a ve vzduchu najednou hliník a popel.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Krásná farmářka a tři chlapi v chalupě

Pomalu, neuspěchaně, zarámováno vděčnou kulisou rustikálního anglického venkova druhé poloviny 19. století se odvíjí vyprávění o hledání skutečné lásky, která není pouze krátkodechou vášní, ale hlubokým a trvalým vztahem. A tak na ni v tomhle milostném epickém příběhu Daleko od hlučícího davu Gabriel trpělivě čeká, William se zalyká láskou, v kterou již nevěřil, a Frank ji po vojensku dobývá.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Do kin přišel film o Vráťovi Brabencovi

Na knize novinářky Renaty Kalenské staví filmové zpracování, které zachycuje rozhovory Kalenské a Plastika Brabence – improvizovaná povídání, odehrávající se na místech, jež pro Brabence a Kalenskou něco znamenají. Vzniklo tak pásmo nezávazného filozofování, sebeironických vtipů i poznámek o životě ptáků a přírodě jako takové. Záznamy povídání obou aktérů, většinou snímané ruční kamerou, jsou prokládány poetickými vsuvkami.