Robinson ve skafandru

/ Tomáš Weiss

Takhle reálně jste si prý Mars ještě nikdy neprohlédli. Posádka výzkumné lodi zažije na rudé planetě písečnou bouři a usoudí, že jeden z nich v ní zahynul. Jenže mrtvola se nekoná a na Marsu se tak objeví trosečník. Podaří se mu dát o sobě vědět na Zemi, takže začne mezinárodní akce na jeho záchranu. Jenže Mars není zrovna za rohem, takže hlavní potíž je v tom, jak na Marsu do příletu záchrany přežít. Film podle knihy natočil Ridley Scott a u nás půjde od 1. října.

 

Další články

TV Kosmas

Salanderová v síti - tedy ani nahá, ani oblečená?

Čtvrtý díl Milénia má jiného autora, ale stejné hrdiny. Jeho vydání - originálu i českého překladu zároveň 27.8. - ukáže, jestli se podařilo na Larssona napínavě navázat. Čtenářskou debatu možná zaplaví superlativy a možná vzdychání nad nastavovanou kaší.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Filmový dokument o Filipu Topolovi

Film Václava Kučery Takovej barevnej vocas letící komety připomene Filipa Topola. Dokumentární snímek, který vstoupí do tuzemských kin 24. září, vypráví o skladateli, textaři, klavíristovi a zpěvákovi skupiny Psí vojáci, jehož tvorba zasáhla tři generace.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

John Luther není žádný rada Vacátko

Neil Cross je tvůrcem a výhradním autorem seriálu Luther, za který byl dvakrát nominován na prestižní ocenění Emmy Awards za nejlepší scénář a byl vysílán ve více jak 160 zemích světa. Je také hlavním scénáristou špionážního seriálu BBC Spooks šesté a sedmé série, dvou epizod Pána času (Doctor Who), Crossbones - akčního dobrodružného seriálu pro NBC s Johnem Malkovichem v hlavní roli. V roce 2011 jej magazín Variety zařadil na prestižní seznam deseti nejlepších scénáristů.