Románový životopis Stalinovy dcery

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Monika Zgustová je spisovatelka a překladatelka do španělštiny a katalánštiny (Hašek, Hrabal, Kundera, Škvorecký, Havel....) Zvlášť pro ty, kdo nevědí nic o osudech jediné Stalinovy dcery Světlany Allilujevy, to bude hodně dobrodružné čtení. Hlavně o tom, jak člověka takový tatínek poznamená na celý život a nedá se před tím utéct.

Další články

TV Kosmas

Jak operovali doktora Ratha

V Show Jana Krause vystoupil novinář Radek Kedroň, autor knihy Operace Rath. To co jsme měli možnost několik let pozorovat, a sice mistrovství republiky v hadím kroucení, doplnil v knize o další podrobnosti. Třeba o tom, jak se nám doktor snaží vsugerovat, že je politický vězeň.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Co vyjde do konce roku 2015 v Torstu, ví Jan Šulc

Víte, čím je nakladatelství Torst opravdu unikátní? Nevydává edičáky! V době, kdy se prodávají knihy, které ještě nejsou ani napsané a kdy propagace knihy je důležitější než její obsah, vystačí si Torst na svých web stránkách s tu a tam aktualizovaným Připravujeme. Jenže co když chtějí čtenáři vědět přece jen trochu víc? Tak tady je něco jako video-edičák Torstu podzim-zima 2015. Nejvíc o připravených knihách ví redaktor a editor Jan Šulc.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

35 x Jiří Brdečka ...na 3 DVD

Filmová expertka a spisovatelka Tereza Brdečková pokračuje ve zpřístupňování díla svého otce, výtvarníka a filmaře Jiřího Brdečky. Po knize - monografii teď připravila 35 krátkých animovaných filmů, na které byl její otec špílmachr. Přestože animáky, jde o tvorbu převážně pro dospělé. Svého času jsme v téhle disciplíně byli světovou špičkou. Ty filmy nejsou zdaleka jen momentkami doby. Třeba Třináctá komnata prince Měděnce z roku 1980.