Lavie Tidhar, autor knihy Muž leží a sní, hostem Colours Of Ostrava 2017 - Meltingpot

/ Tomáš Weiss, Vojtěch Polák, Hana Zahradníková

Izraelec, jeden z těch, kteří si vymýšlí historii, jak by třeba taky mohla být a skrze takové příběhy chtějí před něčím varovat dnešek. V knize Muž leží a sní vyhráli ve 30. letech minulího století volby v Německu komunisti a všichni nacisti museli uprchnout ze země.

Další články

TV Kosmas

Bob Dylan a jeho video pro Nobelův výbor

Bob Dylan není tuctový umělec, má svoje návyky, specialitky a mouchy...Zvlášť obezřetný až asketický je vůči médiím. Po udělení Nobelovy ceny za literaturu se o tom mohli organizátoři ceny přesvědčit sami. Teď jim ale poslal slíbenou přednášku na videu. Je hlavně o otázce, jestli jsou písňové texty literatura nebo ne. (Video je anglicky, uvádíme v tzv. textové verzi).
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Miroslav Pech hostem Colours Of Ostrava 2017 - Meltingpot - Literární stage KOSMAS/Argo

Jak říká redaktorka Arga Hana Zahradníková: Začíná to tak po šabachovsku, ale končí to jako Pelc. Stručné, ale základně orientující slovo k Pechově knize Cobainovi žáci. Smells Like Teen Spirit!
 | Tomáš Weiss, Vojtěch Polák, Hana Zahradníková
TV Kosmas

Tony Samuelsson hostem na Colours Of Ostrava 2017,Meltingpot - literární stage KOSMAS/Argo

Tony Samuelsson (1961) se českým čtenářům představil svojí knihou z ranku alternativní historie Kafkův pavilón. Švédsko v něm je po 2. světové válce protektorátem vítězné Třetí říše a její pohůnci se snaží zkorumpovat místní literárty, aby napsali prorežimní knihy za nejrůznější výhody. Apage Satanas, Apage Dobříš!