Šlechtické stolování a servis

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Kniha, která se jmenuje Kuchyně a stolničení na šlechtických sidlech, je mimořádná hned v několika směrech. Pavla Kalousová v ní představila ve vší parádě svoje nadšenectví. Těžko si představit v téhle specializaci knihu, která by mohla být podrobnější. Kniha je překrásně vydaná, se vší parádou. A autorka si ji nakonec vydala vlastním nákladem. Klobouk dolů!

 

Další články

TV Kosmas

Evropa na rozcestí podle Stanislava Komárka

Stanislav Komárek je roztomilý veřejný intelektuál. Hodně toho ví a umí dát věci do nečekaných souvislostí. Nutí myslet, a to i v případě, že s ním člověk ve všem nesouhlasí. A umí psát, což ne všichni profesoři umí. Jeho nová kniha se jmenuje Evropa na rozcestí.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Baarometr čili jak vzít míry Lídě Baarové?

Leden 2016 bude ve znamení hvězdy českého prvorepublikového a protektorátního filmu Lídy Baarové (2014 - 2000). Talentovaná herečka, která na vlasní kůži poznala výhody a prokletí ženského půvabu. O tom, jak pomotala hlavy nacistickým pohlavárům je film Filipa Renče. Dokumentaristka Helena Třeštíková pak natočila s umělkyní na sklonku jejího života otevřený rozhovor, který je základem filmu Zkáza krásou.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Ne všichni Skandinávci píšou krimi

Přijeli do Prahy každý ze svého severu - on z Norska, ona z Finska. Jako takový skandinávský balíček dva v jednom. A protože nepíšou ani krimi, ani nemají slavnou sestru ( o Josepha O ´Connora stála všechna média), našli si je jen ti, kteří si je našli a věděli, o koho jde. Video z pražského Knihkupectví Kosmas.