Petr Šabach děkuje z Ameriky

/ Tomáš Weiss

Krátké video ze svého současného pobytu v USA poslal Petr Šabach jako poděkování za udělení Ceny Karla Čapka.

Další články

TV Kosmas

Už 100 proListovaných knih

Projekt scénického knižního čtení Listování slaví hned zkraje roku 2016 už 100. dramatizovaný titul. Od 10. ledna se opět vydává do českých a moravských měst, tentokrát s Pohádkami pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče. Připomeňme si, jak Listování nastudovalo Inferno Dana Browna. Ten řekl po premiéře: „Ty jo, to bylo dokonalé espresso z mé knihy!"
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Mýtus o bílé velrybě

Čím se inspiroval Herman Melville, když psal svůj světoznámý román o souboji mezi Moby Dickem a kapitánem Achabem? Vraťme se prostřednictvím knihy - dokumentárního románu Nathaniela Philbricka a podle ní režisérem Ronem Howardem (Čistá duše, Šifra mistra Leonarda...) natočeného filmu do časů, kdy při lovu velryb ještě člověk riskoval svůj život a tedy šlo plus minus o čestné setkání. V hloubkách oceánů mohlo žít cokoliv....
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Letos je Zmrtvýchvstání už v adventu

Vítejte v časech a na místě, kde postarat se o sebe od A do Z byla jediná šance jak přežít do druhého dne. Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Lovec se synem na výpravě za kožešinami. Indiáni. Rozzuřený medvěd. Vyhrabání se z vlastního hrobu. Tuhý kořínek a drsná příroda. Pomsta. Klidně u toho můžete mít zapálené svíčky na adventním věnci.