iLiteratura blíž čtenářům

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Portál iLiteratura založila v roce 2002 překladatelka Jovanka Šotolová jako první český web, přinášející recenze a informující o dění na českém knižním trhu. Před Vánocemi iLiteratura nabídla zájemcům mobilní aplikaci, stažitelnou do chytrého telefonu. V situaci, kdy stojíte v knihkupectví, a nestačí vám informace uvedené na knize, naskenujete telefonem ISBN kód a rázem se dostanete k informacím, které portál o knize má ve svém archivu. Aplikace zdarma na Google Play nebo App Store.

 

Další články

TV Kosmas

Petr Šabach děkuje z Ameriky

Krátké video ze svého současného pobytu v USA poslal Petr Šabach jako poděkování za udělení Ceny Karla Čapka.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Už 100 proListovaných knih

Projekt scénického knižního čtení Listování slaví hned zkraje roku 2016 už 100. dramatizovaný titul. Od 10. ledna se opět vydává do českých a moravských měst, tentokrát s Pohádkami pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče. Připomeňme si, jak Listování nastudovalo Inferno Dana Browna. Ten řekl po premiéře: „Ty jo, to bylo dokonalé espresso z mé knihy!"
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Mýtus o bílé velrybě

Čím se inspiroval Herman Melville, když psal svůj světoznámý román o souboji mezi Moby Dickem a kapitánem Achabem? Vraťme se prostřednictvím knihy - dokumentárního románu Nathaniela Philbricka a podle ní režisérem Ronem Howardem (Čistá duše, Šifra mistra Leonarda...) natočeného filmu do časů, kdy při lovu velryb ještě člověk riskoval svůj život a tedy šlo plus minus o čestné setkání. V hloubkách oceánů mohlo žít cokoliv....