Až půjdete šumavskými lesy.....

/ Tomáš Weiss

...můžete si na některých místech vzpomenout, co všechno některé ze statných stoletých stromů viděly. Třeba ponížené občany, zdrhající jen s tím nejnutnějším za svobodou, protože 1945 se sice podařilo porazit ďábla, ale na jeho místo si rovnou sedl jinej čert.

Další články

TV Kosmas

Hana Zahradníková zve na vystoupení Pajtima Statovciho na letošních Colours Of Ostrava

V rámci debatního Meltingpotu na letošních Colours Of Ostrava bude Literární stage KOSMAS/Argo. Pajtim Statovci, rodák z Kosova, žijící ve Finsku od dvou let, píše o bolestech imigranta s otevřeností a vyzrálostí, přestože mu bylo v době, kdy knihu vydal, pouhých čtyřiadvacet let. Téma imigrace a identity rozvíjí v kontrastním dvougeneračním příběhu matky a syna, vyprávějícím o rodině, kterou válka vyrvala z kořenů.
 | Tomáš Weiss, Vojtěch Polák, Hana Zahradníková
TV Kosmas

Iveta a Marie a jejich srdcařské knihkupectví Přístav

Otevřít dnes v Praze nové malé knihkupectví - to chce hodně dobrodružnou povahu. Iveta Ambrosová a Marie Brůnová, dvě knihkupkyně ze zrušeného knihkupectví Fišer, si ale našly prostor v pražském Karlíně a chystají tam knihkupectví podle svého gusta. Jejich Přístav plánují otevřít už na konci června 2017.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Film podle Kingovy Temné věže

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit.