Do kin dorazí zfilmovaný Rudý kapitán

/ Tomáš Weiss

Slovenský autor thrillerů z podsvětí, skrývající se pod pseudonymem Dominik Dán, je díky překladům známý i českému zájemci o tento žánr. V knize Rudý kapitán popisuje vyšetřování nálezu mrtvoly kostelníka na počátku 90. let minulého století. Stopy vedou do minulosti, až k bývalému expertovi StB. K expertovi na "konečné výslechy". Půjde se na film podívat i spoluvrah P.Toufara estébák Mácha?

Další články

TV Kosmas

Ludmila Ulická přijela do Prahy se Zeleným stanem

Nabízíme video-miniaturu z pražského setkání se skvělou ruskou spisovatelkou Ludmilou Ulickou. Zájem o ni byl veliký. Určité Rusy milujeme, vždycky to tak bylo. Jen se nesmí lísat k samoděržaví.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Lékař bez hranic Tomáš Šebek u Jana Krause

Chirurg Tomáš Šebek popsal ve svých knihách práci Lékařů bez hranic na misích v Haiti a v severním Afghanistánu. V Show Jana Krause máte možnost se s ním zprostředkovaně setkat.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Nenechte si ujít nové vydání Landsmannovy hornické autobiografie

Kultovka jak cyp. Když v roce 1999 vyšla prvotina Ivana Landsmanna Pestré vrstvy, byla to událost sezóny. Autobiografický román z prostředí ostravských dolů a holandského exilu strhnul vypravěčským tempem a tím, že byl napsán ostravštinou a hornickým slangem. Tenhle v pravém slova smyslu dělnický román "fárá" i po letech. V ostravském Divadle Petra Bezruče podle něj dokonce vzniklo představení.