Další z návratů Knihy džunglí

/ Tomáš Weiss

Nikdy neskončí nové a nové objevování klasického příběhu Rudyarda Kiplinga. Člověčí mládě vychované zvířaty v divočině a z toho vyplývající další situace. Teď vystoupilo do kin nové filmové zpracování. První film natočili už v roce 1942. Ten letošní režíroval Jon Favreau.

Další články

TV Kosmas

A Literu získává....obrazová báseň

Ještě jeden krátký návrat k Liteře, než ji překryje další pěna dní. Soutěžení a jásání. Soutěžení o pozornost. Soutěžení a emoce. Soutěžení o to, kdo bude moci soutěžit. Soutěžení v točitých větách, ve skoku do tmy, ve vyplazování jazyka na kamení....
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Sdružení Litera vyhlásí 5.4. od 20 hod. na ČT Art výsledky svých cen

Občanské sdružení Litera vyhlásí v přímém televizním přenosu, decentně uklizeném už poněkolikáté zrakům širšího publika z ČT 2 na ČT Art, literární ceny za rok 2015. Osvědčený moderátorský tandem posledních let Písařovicová - Havelka nechá vyhlásit to, co se v porotách odborně upeklo a co odhlasovali literární odborníci v Knize roku nebo sami čtenáři ve své Ceně čtenářské.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Petra Dvořáková čte ze své nové knihy Sítě

Stačilo by mít jen o trochu větší prsa a život by byl mnohem lepší. Nadinu touhu po dokonalosti neumenšuje ani fakt, že jako zdravotní sestra se denně setkává s opravdovým utrpením a smrtí. Postupně se stává cynickou obchodnicí s důvěrou a před čtenářem se na pozadí příběhu rozkrývá i zákulisí kontroverzního obchodu s ukládáním pupečníkové krve. Jeden z příběhů v knize Sítě je takový.