První lichožroutí video z připravovaného filmu

/ Tomáš Weiss

Lichožrouti táhnou dál světem. Příběhy Pavla Šruta a Galiny Miklínové dál táhnou vítězně světem. Po překladech do několika jazyků včetně polštiny, španělštiny a slovinštiny, se právě dokončuje animovaný film, který by měl být v kinech na podzim 2016.

Další články

TV Kosmas

Heya heya, Scandinavia!

Skandinávská literatura bude hlavním hostem letošní pražského knižního veletrhu Svět knihy, který proběhne na Výstavišti od 12. do 15. května. Přijede 17 severských autorů a o všech těch Švédech, Norech, Dánech, Finech a Islaďanech se konečně dozvíme něco víc, než že jen vyšla další detektivka.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Vydavatelství OneHotBook uvádí...už brzy 100.audioknihu

Tím "brzy" se myslí zhruba konec roku 2016. U vydavatelství, které funguje necelých 5 let je to celkem slušný fofr, protože výroba audioknihy není žádná legrace. Časově, technicky ani finančně. Víc s Martinem Pilařem , šéfem vydavatelství.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Dějiny transplantovaného srdce v Polsku aneb Zbygniew Religa

Byl první, kdo v Polsku transplantoval pacientovi do hrudi cizí srdce. Vyučen v Americe, vrátil se v sedmdesátých letech do komunistického katolického Polska a začal zakládat provozně i eticky nový lékařský obor. Svojí bohatou kariéru profesora a rektora zakončil nakonec v letech 2005 až 2007, kdy byl ministrem zdravotnictví. HBO o něm natočila v roce 2014 film Bohové. Ano, jeho pacienti ho považovali za světce.