Se Zuzanou Stivínovou o otiscích Andyho Warhola

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Herečka Zuzana Stivínová žila a pracovala několik let v New Yorku. Když ji nakladatelství Argo požádalo, aby se stala patronkou jejich limitové monografie Warhol Gigant, kývla. Tak tedy pár otázek na téma ona - New York - Warhol.

Další články

TV Kosmas

Petr Hruška o Jaroslavu Haškovi

Co je ze Švejka v současné společnosti aktuální? Ptáme se různých osobností českého veřejného života. Jako první na anketu HAŠEK VS. DNEŠEK odpovídá básník a literární historik Petr Hruška.
 | Český rozhlas
TV Kosmas

Vyjde zpěvník Deža Ursinyho

K nedožitým sedmdesátinám legendárního slovenského zpěváka a hudebníka Deža Ursinyho si občanské sdružení Literárna bašta z Bánské Bystrice usmyslelo, že vydá zpěvník. Ten je odpovědí těm, kteří léta marně hledali Děžovy texty a akordový zápis. V prodeji by měl být i v ČR začátkem října. Do 6. září 2017 můžete jeho vznik finančně podpořit na startovči https://www.startlab.sk/projekty/239-spevnik-deza-ursinyho/
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Humoristický román o politicích, na který lidé vybrali 700 tisíc

Reklamkář Jakub Horák napsal satiru o dnešku a politice Kočky jsou vrženy. Fiktivní příběh, v němž vystupují reální tuzemští politici včetně prezidenta Miloše Zemana, satiricky popisuje volby, kterých se zúčastní tajemný kocour. Přes hithit mu na něj dali peníze občané, kteří napsat takovou knihu považovali za dobrý nápad.