Vyjde zpěvník Deža Ursinyho

/ Tomáš Weiss

K nedožitým sedmdesátinám legendárního slovenského zpěváka a hudebníka Deža Ursinyho si občanské sdružení Literárna bašta z Bánské Bystrice usmyslelo, že vydá zpěvník. Ten je odpovědí těm, kteří léta marně hledali Děžovy texty a akordový zápis. V prodeji by měl být i v ČR začátkem října. Do 6. září 2017 můžete jeho vznik finančně podpořit na startovči https://www.startlab.sk/projekty/239-spevnik-deza-ursinyho/

Další články

TV Kosmas

Humoristický román o politicích, na který lidé vybrali 700 tisíc

Reklamkář Jakub Horák napsal satiru o dnešku a politice Kočky jsou vrženy. Fiktivní příběh, v němž vystupují reální tuzemští politici včetně prezidenta Miloše Zemana, satiricky popisuje volby, kterých se zúčastní tajemný kocour. Přes hithit mu na něj dali peníze občané, kteří napsat takovou knihu považovali za dobrý nápad.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Pink Floyd - 50 let od vydání prvního alba

V srpnu 1967 vydali Pink Floyd svůj debut The Piper at the Gates of Dawn. A začal se příběh hudební skupiny, která vykročila psychedelií a pokračovala v 70. a 80. letech art rockem. Osobitý zvuk, texty o něčem, desky jako komponovaná pásma...V Londýně o skupině letos v květnu otevřeli výstavu, která trvá do 1. října.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Mesiáš přijde v nejméně očekávaný okamžik - rozhovor s Martinem Vopěnkou

Co je důležitější: minulost, nebo budoucnost? Spisovatel Martin Vopěnka má jasno. Alespoň soudě podle jeho knížek. „V budoucnosti se cítím svobodnější a kromě toho ji považuju i za důležitější,” neskrývá v rozhovoru s Lucií Výbornou spisovatel, který do studia Radiožurnálu přinesl svůj nejnovější román.