S Petrou Hůlovou o divadle, provokaci a její nové knize Stručné dějiny Hnutí

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Spisovatelka a dramatička Petra Hůlová má za sebou 8 knih a pár divadelních inscenací, které kdysi začaly Českou pornografií a autorka s nimi rozhodně hodlá pokračovat. V bufetu pražského Meetfactory, kde Petra našla svoje spisovatelské zázemí, jsme si povídali i o nové knize Stručné dějiny Hnutí, která by měla vyjít v březnu 2018.

 

Další články

TV Kosmas

Příběh služebnice 2 - druhá série bude mít v Americe premiéru 25. dubna

Nedalo se zcela jistě odolat. Úspěch první části dystopického TV seriálu podle knihy Margaret Atwoodové byl obrovský. A tak je nachystáno 13 epizod druhé série. Ta vznikla za konzultačního dohledu kanadské spisovatelky, ale samotný příběh už si volně a svobodně variuje. Podle fantazie, ale částečně také podle současné americké reality.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Pěšky mezi buddhisty i Armény

Ladislav Zibura je novinář a cestovatel. Na pěších poutích (Řím, Santiago de Compostela, Jeruzalém, Nepál, Čína) už nachodil přes 5 000 kilometrů, další tisíce kilometrů najezdil na kole a stopem. O svých cestách napsal dvě knihy, které se staly bestsellery (40 dní pěšky do Jeruzaléma, Pěšky mezi buddhisty a komunisty). Kromě psaní knih také objíždí republiku s cestovatelskými projekcemi, která bývají pravidelně vyprodané. Teď s aktuální novinkou Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Příběh z hlučného města plného tichých lidí

Příběh odehrávající se v blíže neurčené přítomnosti. Z pražského Braníku vede do New Yorku a pak do Tokia. A pak dál, do daleko více zašifrovaného Japonska, kde jde o to najít možného falzifikátora obrazu. Hrdinčin vztah s českým partnerem se začne jevit jako padělek… ale co ten nový, který se rodí v Japonsku? Martina Leierová: Dům s vypůjčeným výhledem.