Pěšky mezi buddhisty i Armény

/ Tomáš Weiss

Ladislav Zibura je novinář a cestovatel. Na pěších poutích (Řím, Santiago de Compostela, Jeruzalém, Nepál, Čína) už nachodil přes 5 000 kilometrů, další tisíce kilometrů najezdil na kole a stopem. O svých cestách napsal dvě knihy, které se staly bestsellery (40 dní pěšky do Jeruzaléma, Pěšky mezi buddhisty a komunisty). Kromě psaní knih také objíždí republiku s cestovatelskými projekcemi, která bývají pravidelně vyprodané. Teď s aktuální novinkou Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii.

Další články

TV Kosmas

Příběh z hlučného města plného tichých lidí

Příběh odehrávající se v blíže neurčené přítomnosti. Z pražského Braníku vede do New Yorku a pak do Tokia. A pak dál, do daleko více zašifrovaného Japonska, kde jde o to najít možného falzifikátora obrazu. Hrdinčin vztah s českým partnerem se začne jevit jako padělek… ale co ten nový, který se rodí v Japonsku? Martina Leierová: Dům s vypůjčeným výhledem.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Dvakrát nový Švankmajer - ilustrovaná kompletní Alenka a Hmyz v kinech

Animátor a režisér Jan Švankmajer (nar. 1934) má na kontě téměř tři desítky krátkých a šest celovečerních filmů, za které získal desítky cen na domácích i mezinárodních filmových festivalech. Na začátku roku 2018 přidává další dva zážezy na pažbu - ilustrace ke Carrollově Alence a film Hmyz, který jde do kin v únoru.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Musův Bestiář a Slabikář

Lukáš „Musa“ Musil (1984) se v mládí vrcholově věnoval hokeji, byl členem juniorské reprezentace. Ve 22 letech se ale rozhodl sportovní svět opustit a věnovat se tetování. Brzy si získal dobré jméno a jezdili za ním i klienti ze zahraničí. Nyní se převážně věnuje výtvarné činnosti. Zatím asi největší výstavu svých výtvarných prací měl v tomto roce v pražském Mánesu. Jmenovala se Signatura a kniha Slabikář je vlastně její katalog.