Musův Bestiář a Slabikář

/ Tomáš Weiss

Lukáš „Musa“ Musil (1984) se v mládí vrcholově věnoval hokeji, byl členem juniorské reprezentace. Ve 22 letech se ale rozhodl sportovní svět opustit a věnovat se tetování. Brzy si získal dobré jméno a jezdili za ním i klienti ze zahraničí. Nyní se převážně věnuje výtvarné činnosti. Zatím asi největší výstavu svých výtvarných prací měl v tomto roce v pražském Mánesu. Jmenovala se Signatura a kniha Slabikář je vlastně její katalog.

Další články

TV Kosmas

On Air - rozhlasové nahrávky Rolling Stones z let 1963 -1965

Rolling Stones byli na začátku své kariéry častými a vítanými návštěvníky nahrávacích studií BBC. Teď vycházejí nahrávky z té doby. Tedy z doby před víc jak půl stoletím. Kdo chce znát kořeny Kamenů S Vyvaleným Jazykem, má jednu z dalších možností. Takhle třeba zní v jejich BBC podání rokenrol Chucka Berryho.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Vejce Olgy Stehlíkové a Tomáše Brauna - poezie žloutků a bílků

Olga Stehlíková je básnířka, Tomáš Braun hudebník. Slova napsala, hudbu na ně složil. Vzniklo těžko uchopitelné poetické gesto, vznikla hudba přímo reagující na atmosféru napsaných slov. Vznikla kniha, vznikla LP deska, vznikla možnost stáhnout si jako mp3 ze stránek. Vznikl překlad slov do angličtiny. Odvážná událost současné české poezie.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Lavi , řítí se jak lavina, Lavi, génius i dilina

První řada internetového seriálu Vyšehrad je na DVD. Kdo viděl, ví o co jde, pro ostatní krátce přiblížíme: Vyšehrad je ještě možná slabý odvar toho, co je součástí fotbalu, ti fotbalisté ten seriál píšou sami svým chováním, oni se mezi sebou takhle baví a vystupují tak, říká režisér a herec Jakub Štáfek o seriálu z fotbalového prostředí. Hlavní postava je prý psána podle řady fotbalistů, kteří promarnili svůj talent v alkoholu, drogách a bujarých večírcích.