Lavi , řítí se jak lavina, Lavi, génius i dilina

/ Tomáš Weiss

První řada internetového seriálu Vyšehrad je na DVD. Kdo viděl, ví o co jde, pro ostatní krátce přiblížíme: Vyšehrad je ještě možná slabý odvar toho, co je součástí fotbalu, ti fotbalisté ten seriál píšou sami svým chováním, oni se mezi sebou takhle baví a vystupují tak, říká režisér a herec Jakub Štáfek o seriálu z fotbalového prostředí. Hlavní postava je prý psána podle řady fotbalistů, kteří promarnili svůj talent v alkoholu, drogách a bujarých večírcích.

 

Další články

TV Kosmas

Příběh Anny Frankové jako komiks

V nakladatelství Triáda vychází adaptace známého Deníku Anne Frankové. Jejími autory jsou filmař Ari Folman a ilustrátor David Polonsky, držitelé mnoha ocenění za film Valčík s Bašírem. Folmanovo a Polonského zpracování Deníku je citlivé a originální. Uvedeno bylo letos v září v Paříži, český překlad Magdy de Bruin Hüblové následuje s dvouměsíčním odstupem.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

A ze zdi zíral zarámovaný Husák

Vyšla monografie komunistického prezidenta, jehož podobizna provázela Čechy a Slováky celá sedmdesátá a osmdesátá léta minulého století. Vlastně se stačí jen podívat na knižní obálku a člověku, který tu dobu zažil, naběhne - "husákovská kůže". A taky ty záběry soudružských francouzáků s Brežněvem při každé příležitosti. To všechno dva měsíce do prezidentských voleb. Jistě, republiku si rozvracet nedáme!
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Budou moci jednou halucinogeny legálně pomáhat ?

Není náhodou, že v současé době vyšlo několik knih, které se soustředí na psychedelickou terapii. Zrychlený a pomotaný svět dává lidské psychice zabrat a každá pomoc se hodí. Léčebné účinky některých látek, které jsou ale dnes na seznamu ilegálních drog, jsou už mnoha expertům dlouho známé. Probíhající výzkum halucinogenů (konkrétně psilocybinu) v ČR má jediný cíl - dostat je z klatby a mít možnost nabídnout jejich účinky pacientům.