Budou moci jednou halucinogeny legálně pomáhat ?

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Není náhodou, že v současé době vyšlo několik knih, které se soustředí na psychedelickou terapii. Zrychlený a pomotaný svět dává lidské psychice zabrat a každá pomoc se hodí. Léčebné účinky některých látek, které jsou ale dnes na seznamu ilegálních drog, jsou už mnoha expertům dlouho známé. Probíhající výzkum halucinogenů (konkrétně psilocybinu) v ČR má jediný cíl - dostat je z klatby a mít možnost nabídnout jejich účinky pacientům.

Další články

TV Kosmas

Liga spravedlnosti: další komiks na plátně

Poháněný jeho obnovenou vírou v lidstvo a inspirován Supermanovým nesobeckým činem, se Bruce Wayne (Ben Affleck) spojí se svým nově nalezeným spojencem Dianou Prince (Gal Gadot), aby čelili ještě většímu nepříteli. Společně Batman a Wonder Woman pracují na tom, aby rychle našli a dali dohromady tým složený z nadlidí, se kterými by se mohli postavit této nově procitnuté hrozbě. Takoví jako blaničtí rytíři made in USA.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

17. listopadu vychází nový sametový Morrissey

Anglický zpěvák Morrissey po třech letech vydá nové album. Bude se jmenovat Low in High-School. „Morrisseyho dar pro smíchání politických výroků s melodiemi je na albu Low in High-School ještě zjevnější než dřív a zachycuje ducha dnešní doby,“ uvádí vydavatelství. Tak tedy "stop watching the news", abyste mohli zůstat melodicky političtí.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Ladislav Heryán: Svět drží pohromadě velkorysost

Ladislav Heryán je kněz, salesián, biblista a přednáší na několika školách. Pohybuje se mezi mladými i mezi potřebnými, mezi dělníky i studenty, křtí, oddává, pohřbívá. Pokud fyzicky stíhá, snaží se být lidem nablízku. Jeho druhá kniha lidských příběhů a jejich biblických předobrazů se jmenuje Stopařem na této zemi.