Film podle knižní předlohy: Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

/ Tomáš Weiss

Aja je chudý kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou.

Další články

TV Kosmas

Měsíc autorského čtení 2018: Josef Pánek

Letošní Měsíc autorského čtení je minulostí. V pěti městech - Brno, Ostrava, Košice, Wroclaw a Lvov - vystoupilo před publikem víc jak 60 literátů z Turecka, ČR a SR. A příští ročník bude jubilejní, dvacátý.
 | MAČ, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Brendan Kiely: Zimní evangelium

Prozaická prvotina amerického autora je příběhem šestnáctiletého mladíka, který se stane jednou z obětí sexualního zneužívání ze strany představitele katolické církve. Autor byl hostem letošního Meltigpotu, diskuzí v rámci Colours of Ostrava.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Petr Fischer, šéfredaktor Českého rozhlasu Vltava, o zkušenostech z nové Vltavy, hlavně té literární

Za šéfredaktorem Českého rozhlasu - Vltava Petrem Fischerem jsme se už pár měsíců chystali. Hlavně kvůli novému vysílacímu schématu stanice, který byl na první poslech na české poměry sympaticky rázný a odvážný. Když už jsme měli natočeno, najednou koukáme, že to začalo kolem Vltavy nečekaně bublat. Takže: měli jsme natočeno před tou pseudo-porno-kauzou a náš mravní život trpí nestydatostí některých lidí - ale lidi v Českém rozhlasu Vltava to nejsou.