Milan Jenčík: Zdivočelé Sudety - Velký knižní čtvrtek, podzim 2018

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Autor je spolupracovník a příznivec Muzea na demarkační linii v Rokycanech. Autor odborných článků a spoluautor knihy o lehkém opevnění - Plzeňská čára. Dlouhodobě se věnuje především vojenské historii a problematice opevňování. Na krajském úřadě má kromě jiného na starost koordinaci péče o válečné hroby a pietní místa v kraji. Velký fanda a příznivec vojenství.

Další články

TV Kosmas

Jakub Szántó: Za oponou války - Velký knižní čtvrtek, podzim 2018

Jakub Szántó pracuje od roku 1999 jako televizní reportér. Od léta 2013 působil jako zpravodaj ČT na Blízkém východě. Na zpravodajský post ho doprovodila i jeho žena, novinářka a úspěšná televizní scenáristka Lenka Szántó, a jejich dva synové Eliáš a Benjamin. Takže se v jeho první reportérské knize prolíná politika a společnost s rodinou a "veselými zážitky z natáčení".
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Pavel Renčín představuje Klub Vrahů

Předchozí román, hororová Vězněná, inspirovaný skutečnou událostí ze šumavského pohraničí, byl Akademií science-fiction, fantasy a hororu oceněn jako nejlepší původní česká a slovenská kniha roku 2015. Thriller Klub vrahů je devátou autorovou knihou a vychází 18.10. jako jedna z knih Velkého knižního čtvrtku.
 | Argo
TV Kosmas

Za Evženem Bočkem a jeho další Aristokratkou na zámek Milotice

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka - další díl humoristické řady kastelána Evžena Bočka. Navzdory názvu se čtenář v knize nedočká násilí ani krvavých scén, natož vraždy. Jediným utrpením jsou skřípnuté ploténky a ulámané umělé nehty. Název knihy odkazuje na klasika humoristické literatury, jméno si máte prý dosadit sami. Vychází 18. října v rámci Velkého knižního čtvrtku - podzim 2018.