Marie Svatošová, Aleš Palán: Neboj se vrátit domů - Velký knižní čtvrtek, podzim 2018

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Marie Svatošová je známa nejen jako iniciátorka hospicového hnutí, ale také jako autorka řady článků, publikací a knížek. Čtenářsky nejúspěšnější je její knížka "Hospice a umění doprovázet", která vyšla už popáté, v celkovém nákladu mnoha desítek tisíc výtisků. V rozhovoru s Alešem Palánem se o jejím životě a o její dlouholeté snaze sebrat smrti její beznadějné vyznění dozvíte mnohé. Vychází 18. 10. na Velký knižní čtvrtek.

Další články

TV Kosmas

Ondřej Hübl Hod mrtvou labutí Velký knižní čtvrtek, podzim 2018

Knižní debutant Onřej Hübl napsal povídkovou sbírku Hod mrtvou labutí - a zdá se, že se mu podařilo zaujmout. Třeba Dejvické divadlo, které obsadil do hlavních rolí své povídky Divotvorné hrnce, podle které je natočen několika dílný TV seriál, který si prý herci i režisér Krobot velmi užili. Tak 18. října kniha a pak v lednu 2019 Trojan, Plesl a další na obrazovce.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Milan Jenčík: Zdivočelé Sudety - Velký knižní čtvrtek, podzim 2018

Autor je spolupracovník a příznivec Muzea na demarkační linii v Rokycanech. Autor odborných článků a spoluautor knihy o lehkém opevnění - Plzeňská čára. Dlouhodobě se věnuje především vojenské historii a problematice opevňování. Na krajském úřadě má kromě jiného na starost koordinaci péče o válečné hroby a pietní místa v kraji. Velký fanda a příznivec vojenství.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Jakub Szántó: Za oponou války - Velký knižní čtvrtek, podzim 2018

Jakub Szántó pracuje od roku 1999 jako televizní reportér. Od léta 2013 působil jako zpravodaj ČT na Blízkém východě. Na zpravodajský post ho doprovodila i jeho žena, novinářka a úspěšná televizní scenáristka Lenka Szántó, a jejich dva synové Eliáš a Benjamin. Takže se v jeho první reportérské knize prolíná politika a společnost s rodinou a "veselými zážitky z natáčení".