Motivation man uvádí......

/ Motivation-man.sk

Český překlad slovenského bestselleru z kategorie "čti jak se stát lepším člověkem". Prý je dobré nežít komplikovaně, ale jednoduše. Autor se jmenuje Dušan Kadlec, sám o sobě píše, že je optimista, snílek a bloger. Chce pomáhat na plné pecky.

Další články

TV Kosmas

Mnislav Zelený - Atapana o své knize Pokrokem k zániku na Světu knihy Plzeň 2018

Mnislav Zelený (1943) český etnolog a spisovatel. Podnikl řadu výprav mezi indiány Latinské Ameriky. V letech 1996 až 2001 byl velvyslancem ČR v Kolumbii a Ekvádoru. "Přirozeně musí dojít k omezení výroby, snížení našeho pohodlí a komfortu našeho života, znovu zavedení naší skromnosti, což nejsou pro politiky vhodná témata. A tak se vše důležité odkládá a sune před námi. A pak se jen divíme. Žeňme politiky k odpovědnosti!! A my, obyčejní lidé, buďme v našich materiálních potřebách skromnější!"
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Film podle knihy Iana McEwana Na Chesilské pláži v českých kinech

Je léto 1962 a Anglie bude ještě rok čekat na společenské změny: beatlemánii, sexuální revoluci atd. S hrdiny, dvacátníky Florence a Edwardem, se setkáváme během jejich svatebního dne. Novomanželé jsou ubytovaní ve staromódním hotelu v Dorsetu blízko Chesilské pláže. Když se začne blížit okamžik prvního manželského sexu, napětí se stupňuje a do pokoje se vkrádá trapnost. Po katastrofě prvního sexuálního pokusu následuje hádka a zásadní rozhovor na Chesilské pláži…
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Na Vltavě se čte Suttree Cormacka McCarthyho

McCarthyho čtvrtý román, jeho opus magnum Suttree, vyšel roku 1979. Autor na knize pracoval s přestávkami celých dvacet let. Román s autobiografickými prvky je psán experimentální formou, jež dle literárních kritiků evokuje Joyceova Odyssea. Kniha vypráví příběh muže, který se přes svůj privilegovaný společenský původ raději stane rybářem na řece Tennessee.