Velký knižní čtvrtek, podzim 2018 setkání s českými autory a jednou Islanďankou

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Pravidelné setkání s českými autory Velkého knižního čtvrtku se na den D, tedy 18. října, odehrálo na novém místě - ne v Městské knihovně, která už přestala stačit svoji kapacitou, ale v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Zahraničním hostem tentokrát byla Islanďanka Hildur Knútsdóttir.

Další články

TV Kosmas

Knižní rozhovor s Marií Svatošovou | Neboj se vrátit domů

„Jsem zastánkyní šetrného sdělování pravdy. Na konci života je čas hodně vzácný. Člověk může ještě hodně pokazit, propásnout, nebo nestihnout,“ říká lékařka, publicistka a zakladatelka vůbec prvního českého hospicu a následně řady dalších, Marie Svatošová. Víc v knižním rozhovoru s Alešem Palánem Neboj se vrátit domů.
 | nakladatelství Kalich
TV Kosmas

Za zdí něco tiká, mohl by to být konec světa

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2018 za dveřmi

15 novinek se objeví 18. října v českých knihkupectvích. Info o knihách najdete na ww.velkyctvrtek.cz, setkat se s českými autory můžete 18.10. od 17 hod, v pražském UMPRUM a 25.10. od 17 hod. v brněnské Mahenově knihovně. V knižní kolekci je i kniha Vzduch je naše moře, což je komiks o historii československého letectví,