Za zdí něco tiká, mohl by to být konec světa

/ Tomáš Weiss

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2018 za dveřmi

15 novinek se objeví 18. října v českých knihkupectvích. Info o knihách najdete na ww.velkyctvrtek.cz, setkat se s českými autory můžete 18.10. od 17 hod, v pražském UMPRUM a 25.10. od 17 hod. v brněnské Mahenově knihovně. V knižní kolekci je i kniha Vzduch je naše moře, což je komiks o historii československého letectví,
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Film o prvním člověku na Měsíci má knižní předlohu

Před padesáti lety se půl miliardy lidí mačkalo u televizí, aby v přímém přenosu sledovali přistání posádky Apolla 11 na Měsíci. Krátce nato pronesl astronaut Neil Armstrong slavnou větu „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo,“ a počin, který se stal možná nejodvážnější výpravou od plavby Kryštofa Kolumba, byl tímto úspěšně završen. Stejně fascinující ale byla éra, která tomuto letu předcházela, a životní příběh člověka, jenž udělal na Měsíci první „lidský“ krok.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Setkání autorů knih Velkého knižního čtvrtku 18.10. v pražském UMPRUM

Ve čtvrtek 18.10. přichází do českých knihkupectví sestava 15 nových titulů. Ten samý den se od 17 hod. sejdou čtenáři s autory některých knih v pražském Uměleckoprůmyslové museum. Bude mezi nimi i Pavel Renčín, autor knihy Klub vrahů.