Poslední veřejné setkání s Jiřím Stránským.... na Světu knihy 2019

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Neúnavný vypravěč příběhů, český spisovatel, scenárista a politický vězeň, někdejší předseda českého PEN klubu a zapřisáhlý odpůrce totalitních režimů, zemřel ve věku 87 let. Stačí vzpomenout na Zdivočelou zemi nebo film Bumerang. A z knih např. povídkový debut Štěstí nebo před pár týdny vydanou novinku Štěstí napodruhé.

Další články

TV Kosmas

Tereza Semotamová a Pavla Horáková na Světu knihy 2019

Dvě autorky, jejichž loňských knih si čtenáři i kritici všímali. Ve skříni a Teorie podivnosti. Obě překladatelky, obě mají za seboou praxi v rádiu. Ale jejich knihy jsou jiné. Podívejte se do nich a uvidíte sami.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Kacířův kancionál - insanologie v luxusním provedení

Přesně 324 ručně skládaných stran svatokrádežných ilustrací, břitkého humoru, avantgardní poezie a fascinující grafiky ve čtvercovém formátu velikosti vinylu na luxusním krémovém hrubém papíru v obálce s reliéfní termo ražbou, se široku rudou saténovou stužkou a vloženou faksimilií. K tomu skrytý paralelní obsah, který lze zobrazit pomocí aplikace pro chytré telefony. To je provokace jménem Kacířův kancionál.
 | Yinachi, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Miloš Urban na Světu knihy 2019 o své novince KAR

Miloš Urban napsal knihu, která se odehrává v Karlových Varech, kde se sice nenarodil, ale chodil tam na střední. Zdá se, že je to kniha v jistém ohledu víc osobní - a to přesto, že se lázeňským městem potloukají neživí....