Jakub Szántó / Za oponou války - 19. 3. 2019 - Knihkupectví a antikvariát Fryč

/ knihkupectví Fryč, Tomáš Weiss

Debata se zahraničním zpravodajem České televize, který strávil jako reportér pět let na Blízkém východě. V knize Za oponou války Jakub Szántó přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.

Další články

TV Kosmas

Meltingpot 2019 - rozhovory s osobnostmi v rámci Colours of Ostrava

Už počtvrté bude letos součástí hudebního festivalu Colours of Ostrava i Meltingpot, včetně stage KOSMAS/Argo. Od 17. do 20. července tak můžete v Ostravě besedovat s charizmatickými osobnostmi od nás i z celého světa. Pokud zůstaneme u knih, tak pozvání přijali např. Radka Denemarková, Martin Hilský, Václava Jandečková, František Koukolík, Silvester Lavrík, Petr Nikl, Petr Sís, Jakub Szánto, Tomáš Šebek, Tuvia Tenenbom, Saša Uhlová.......
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Miguel Bonnefoy na Světu knihy 2019

Miguel Bonnefoy (*1986 v Paříži) je synem chillského romanopisce a venezuelské diplomatky, vyrůstal ve Venezuele a v Portugalsku, žije ve Francii. Román Octaviova pouť (Le voyage d´Octavio, 2015) byl nominován na prestižní Prix Goncourt za první román a vyzdvihla ho porota Prix des Cinq Continents oceňující díla celého světa napsaná francouzsky. Černý cukr (Sucre noir, 2017) se dostal do nejužšího výběru nominací významné Prix Fémina.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Do atmosféry se uvolnil radioaktivní mrak....

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Katastrou popisuje i kniha Serhije Plokhyho.