Velký knižní čtvrtek, 19. 3. 2020: Irena Dousková (Krvavý Bronx)

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Nejlepší autoři z nakladatelství Host a Druhé město napsali text na motivy z „černé kroniky“, a tak vznikla obsáhlá povídková antologie s názvem Krvavý Bronx. Nebýt virové proluky, mohli jste je vidět na několika akcích k Velkého knižnímu čtvrtku a zeptat se jich na mnohé osobně. Takhle jsme se jich ptali my - a protože to bylo 19. března, byli jsme všichni pěkně v rouškách.

Další články

TV Kosmas

Na HBO začíná II. řada Geniální přítelkyně

24. března ve 21 hod. začíná na HBO druhá série Geniální přítelkyně Eleny Ferrante. I druhou část rozdělenou do osmi hodinových epizod natočil pro americkou stanici HBO a italskou televizi RAI režisér Saverio Costanzo. Spolupráci s Ferrante přitom popsal jako komunikaci s duchem. S autorkou knižní tetralogie si totiž vyměňovali zprávy pouze prostřednictvím e-mailu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Zarouškované setkání některých autorů Velkého knižního čtvrtku - 19. 3. 2020, moderuje Petr Vizina

Skoro všechny akce okolo knih se z virových důvodů zastavily. Ceny Litera i veletrh Svět knihy se odkládají, na knihkupectvích je zámek a i stále populárnější literární čtení mají logicky pauzu. Zahájení Velkého knižního čtvrtku ale 19. března přece jen proběhlo - a 15 novinek k zájemcům odstartovalo prostřednictvím nákupu v e-shopu Kosmasu - jak v papírové , tak v e-knižní podobě. Při dodržení všech aktuálních nařízení jsme pro vás natočili povídání Petra Viziny s některými českými autory.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2020: Radek Kedroň: Sněžím! / Deník bílé mafie

Skvěle napsaná kniha Radka Kedroně Sněžím se čte jako detektivní thriller. Je dokonalou rekonstrukcí a popisem toho, jak mafie v českém zdravotnictví fungovala - od dodavatelů přes šéfy zdravotnických zařízení a vysoké státní úředníky až po vyhlášené kmotry. Zároveň kniha podrobně mapuje, jak spletité sítě bílé mafie rozplétala policie a vyšetřovatelé.