Zarouškované setkání některých autorů Velkého knižního čtvrtku - 19. 3. 2020, moderuje Petr Vizina

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Skoro všechny akce okolo knih se z virových důvodů zastavily. Ceny Litera i veletrh Svět knihy se odkládají, na knihkupectvích je zámek a i stále populárnější literární čtení mají logicky pauzu. Zahájení Velkého knižního čtvrtku ale 19. března přece jen proběhlo - a 15 novinek k zájemcům odstartovalo prostřednictvím nákupu v e-shopu Kosmasu - jak v papírové , tak v e-knižní podobě. Při dodržení všech aktuálních nařízení jsme pro vás natočili povídání Petra Viziny s některými českými autory.

 

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2020: Radek Kedroň: Sněžím! / Deník bílé mafie

Skvěle napsaná kniha Radka Kedroně Sněžím se čte jako detektivní thriller. Je dokonalou rekonstrukcí a popisem toho, jak mafie v českém zdravotnictví fungovala - od dodavatelů přes šéfy zdravotnických zařízení a vysoké státní úředníky až po vyhlášené kmotry. Zároveň kniha podrobně mapuje, jak spletité sítě bílé mafie rozplétala policie a vyšetřovatelé.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2020: Martin Řezníček: Rozpojené státy - Amerika nejen televizní kamerou

Martin Řezníček, moderátor hlavních zpravodajských relací České televize Události a Události, komentáře, bývalý zpravodaj ve Washingtonu (2012–2017), autor stovek televizních reportáží a rozhovorů. Za svou dvacetiletou kariéru referoval z desítek zemí Evropy, Afriky i Asie. Jako redaktor a moderátor pracoval v české redakci BBC World Service v Praze a Londýně. Po 11. září 2001 přinášel pro BBC zpravodajství z pákistánsko-afghánské hranice.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2020 - Luc Ferry: Řecké mýty / Mytologie a filosofie

Luc Ferry (1951), francouzský filozof, univerzitní profesor a politik, je autorem mnoha popularizačních knih z oblasti mytologie a filozofie se zaměřením na dědictví klasických mýtů starověku. V letech 2002–2004 zastával funkci ministra kultury ve vládě Jeana-Pierra Raffarina. Mezi jeho nejvýznamější díla patří Naučit se žít, 2006, Moudrost mýtů, 2008, Revoluce lásky, 2010, Destruktivní inovace, 2014, Transhumanistická revoluce, 2016. Víc o knize Řecké mýty překladatel Joseph Vedlich.