Knižní novinky v době virové I.

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Situace kolem knih je zavirovaná, ale ještě stále se mohou kniha a čtenář nějak najít. Zbývají e-shopy. Ten kosmasí nabízí také mnoho novinek, které jste nemohli vidět v knihkupectvích, protože vyšly ve chvíli, kdy už bylo zavříno kvůli čínské chřipce. Budeme se snažit vám alespoň některé ukázat, aby měly šanci najít u vás svůj domov.

Další články

TV Kosmas

Čtení spojuje - vaši oblíbení autoři na monitoru: Martin Řezníček

Cteni spojuje - a my lidé kolem knih uděláme první poslední, abyste co číst měli i za časů koronaviru. Děkujeme za podporu, kterou z vaší strany cítíme, a tohle berte jako dárek od nás na oplátku. K iniciativě Arga se zatím připojila také nakladatelství Academia, Host, Torst, Fra a Novela Bohemica a my věříme, že se přidají i další. Po redaktorovi ČT Martinu Řezníčkovi, jehož Rozpojené státy patří k nejúspěšnějším knihám dneška, budou následovat další.
 | Jan Křikava
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek, 19. 3. 2020: Petr Třešňák, Petra Třešňáková - Zvuky probouzení

Kniha manželů Třešňákových Zvuky probouzení vypráví příběh výchovy dcery s autismem spojeným s mentální retardací a vážnými projevy chování. Jde v ní hlavně o hledání rovnováhy v extrémně náročné životní situaci. Míra stresu a vyčerpání, kterou zažívají rodiny dětí s autismem patří k nejvyšším v oblasti péče o postižené. Americká studie Univerzity ve Wisconcinu měřila hladiny stresových hormonů u matek autistů a zjistila, že jsou obdobné jako u vojáků v bojové linii.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek, 19. 3. 2020: Irena Dousková (Krvavý Bronx)

Nejlepší autoři z nakladatelství Host a Druhé město napsali text na motivy z „černé kroniky“, a tak vznikla obsáhlá povídková antologie s názvem Krvavý Bronx. Nebýt virové proluky, mohli jste je vidět na několika akcích k Velkého knižnímu čtvrtku a zeptat se jich na mnohé osobně. Takhle jsme se jich ptali my - a protože to bylo 19. března, byli jsme všichni pěkně v rouškách.