CoronaCon 2.0: Jeff VanderMeer

/ Městská knihovna Praha

Hostem druhého CoronaConu (on line cyklu rozhovorů a přednášek) byla i americká hvězda! Jeff VanderMeer je autor několika ceněných knížek, z nichž nejznámější bude nejspíš Anihilace, které se chopil Netflix. Posledním českým překladem je Finch.

Další články

TV Kosmas

Měsíc autorského čtení 2020: Marcin Wicha

Marcin Wicha (1972) je varšavský prozaik, esejista, autor knih pro děti a grafik. Wichova první esejisticko-autobiografická kniha Jak jsem přestal mít rád design (2015) se věnuje dospívání v rodině architekta, který bojuje s komunistickou ošklivostí. Druhá, Věci, kterých jsem se nezbavil (polsky 2017, česky v překladu Barbory Kolouchové 2020), obrací pozornost k matce, když po její smrti uspořádává pozůstalost v jejím bytě. Kniha získala nejdůležitější polská literární ocenění.
 | Větrné mlýny
TV Kosmas

Měsíc autorského čtení 2020: Radka Denemarková

Radka Denemarková (1968) je od roku 2004 spisovatelkou na volné noze. To je v CZ velice radikální rozhodnutí. Zvlášť, pokud autorka nepíše ani románky pro dámy či slečny nebo nesestavuje knihy receptů na různé ala bažanty, ale píše takové knihy, jakou je třeba ta nebezpečně tlustá a nebezpečně náročná s názvem Hodiny z olova.
 | Větrné mlýny
TV Kosmas

Nakresli mi Hawkinga a teorii všeho

Příběh Stephena Hawkinga (1942 - 2018) je příběhem geniálního vědce, který měl celý život před sebou, když o něj málem přišel. Příběh muže, jenž jako jeden z mála rozuměl zákonitostem vesmíru a přitom jeho samého zachránila „obyčejná" láska.