Josef Formánek v Show Jana Krause

/ Divadlo Archa

Josefovi Formánkovi v těchto dnech vychází v rámci Velkého knižního čtvrtku Kniha o tichu. Ticho je velmi zvláštní entita nebo stav. K tichu vede spousta cest, jednou z nejširších je laskavost: být laskavý a pokorný nejen k lidem okolo sebe, ale i sám k sobě. Naslouchat druhým a nemít potřebu na všechno reagovat.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2020: video-sestřih rozhovorů s autory a redaktory

Při dodržení veškerých hygienických nařízení odstartoval nakonec Velký knižní čtvrtek, podzim 2020. Ve streamovaných rozhovorech s rouškou vyzpovídal kulturní redaktor Petr Vizina několik českých autorů a několik redaktorů knih překladových. Součástí sestřihu těchto rozhovorů jsou i dvě video zdravice. Sledujte buď celou rozhovorovou sérii jako záznam streamu na stránce ČTK nebo sestřih, který pořídil kameraman OKA.
 | vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2020: František Štorm: Stavitelé

Autorská knížka Františka Štorma Stavitelé je volnou kompilací všedních zápisků a vnitřních pocitů zažívaných během rekonstrukce starého domu, jehož hlavní část se právě proměňuje v ateliér. Anticipace tvůrčího prostoru vyvolává řadu barvitých představ zachycených v cyklu ilustrací.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Havel Channel: Petr Fischer: Byla tohle krize?

Co se dělo s českou společností, s celým světem v době prvních měsíců ohrožení covidem-19? Co jsme se dozvídali o sobě? Vyšla knižní esej novináře a filozofa Petra Fischera.