Velký knižní čtvrtek - podzim 2020: Buddy Levy - Labyrint z ledu

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Levy vypráví skutečný příběh statečnosti, ctižádosti a odhodlání přežít. Cituje z dobových deníků, dopisů a telegramů. Publikaci doprovázejí mapy a autentické snímky seržanta George Rice, fotografa expedice. Příběh americké polární expedice vedené poručíkem A. W. Greelym patří k nejdramatičtějším v historii dobývání severního pólu.

Další články

TV Kosmas

Michal Ajvaz získal Státní cenu za literaturu 2020

Michal Ajvaz (1949) vydal svoji první knihu až v roce 1989 (Vražda v hotelu Intercontinental), přestože, podle vlastních slov, psal pořád něco průběžně od svých patnácti let. Je autorem knih: Vražda v hotelu Intercontinental. Dále vydal: Návrat starého varana, Druhé město, Tyrkysový orel, Zlatý věk, Tajemství knihy, Prázdné ulice, Cesta na jih a Lucemburská zahrada. Filosofická pojednání nabízí Světelný prales. Úvahy o vidění atd. Jeho knihy byly přeloženy do dvaceti jazyků.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2020: Magdalena Jeleńska - Archistorie / Vyprávění o architektuře

ARCHISTORIE srozumitelně vysvětlí na desítkách příkladů z dávné historie i současnosti základní architektonické formy, typy budov a seznámí tě se stavebními materiály. Originálně ilustrovanou knihu, její polská autorka napsala pro své čtyři děti a původní vydání získalo titul Nejkrásnější kniha roku. Víc o knize redaktorka knihy Petra Nováková.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek, podzim 2020 - Dan Brown: Divoká symfonie

Nabízíme vám krátký úryvek z první dětské knihy Dana Browna v podání Gabriely Weinerové a Milana Hajna. Bohatě ilustrovaná kniha je složena z půvabných, hravých básniček, v nichž maestro Myšák se svou věrnou taktovkou seznamuje čtenáře se svými zvířecími kamarády, od gepardů a klokanů až po slony a velryby.