To jsem ale dělal perfektní sviňárny, co?

/ Tomáš Weiss

Do kin přichází dokumentární film Rino - Příběh špióna o českém krtkovi ze CIA Karlu Köcherovi. Není divu, ten příběh je až neuvěřitelný. Určitě by vydal i na hraný celovečerák. Ale nebyl by to žádný 007, spíš mrazivý biják o zvláštní ochotě posloužit lžím a dalším špatnostem.

Další články

TV Kosmas

Oční důmyslná sebepropagace

Daleko od webových připojení, v neproniknutelných hvozdech Vysočiny, zachytil pohotový mobil editora OKA, jak nelení a řítí se za přeludem knižních informací. Pošlete tu dramatickou podívanou na obětavého rytíře poznávání dál, ať nikoho nemine!
 | Tomáš Weiss. Šimon Weiss, Vojta Polák
TV Kosmas

Detektivní kancelář podle Douglase Adamse

Věčný hračička a málem člen Monty Pythonů nenapsal rozhodně nic jen tak bez pobavení. Tedy - když detektivní kancelář, tak holistická. Což ve zkratce znamená, že vlastnosti systému nelze zkoumat jen tím, že prozkoumáme jeho jednotlivé části. Celek je také něčím víc než jen součtem jednotlivých částí. Že to bude pěkně vypečená četba? To si pište (teda čtěte). Můžete si když tak dát na hlavu mokrý ručník. I jindy než jen 25. května!
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Zeměpisná kniha od autorů D.O.M.K.U. a D.E.S.I.G.N.U.

Aleksandra a Daniel Mizielińští jsou polští grafici, ilustrátoři a designéři a nositelé řady ocenění včetně čestného uznání v rámci prestižní mezinárodní ceny Bologna Ragazzi Award. U nás jim vyšly dvě úspěšné knihy D.O.M.E.K. a D.E.S.I.G.N. Netradiční atlas Mapy (2012) se stal celosvětovým fenoménem, byl přeložen do dvaceti tří jazyků a bylo vydáno přes jeden a půl milionu výtisků. Autoři na knize pracovali více než tři roky, nakreslili přes čtyři tisíce obrázků a navrhli dvě vlastní písma.