Jaromír Bosák o své nové knize jako Host Lucie Výborné

/ Český rozhlas

Sportovní komentátor Jaromír Bosák napsal knihu o zápasech, které změnily jeho život. Zdaleka se tím nemyslí jen zápasy sportovní. Proč by ho dneska patrně zastřelili, kdyby provedl to, co před lety na jednom zahraničním fotbalovém šampionátu? V čem někdejší televizní popularita změnila jeho zvyklosti na veřejných toaletách?

Další články

TV Kosmas

Tonda Maděra vs. zdivočelá země

K otázkám na Tondu Maděru, hlavního hrdinu své Zdivočelé země, říkal spisovatel a politický vězeň Jiří Stránský (1931 - 2019) zhruba toto: Maděra nejsem já, má svůj skutečný předobraz, jemuž jsem kdysi slíbil, že jeho totožnost nikdy neprozradím. A jestli se časem měnil? Neměnil, měnila se doba a on na to musel nějak reagovat. Často bolavě.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Marco Jussiho Adler-Olsena zfilmován

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahá až do České republiky.
 | Aerofilms
TV Kosmas

Daniel Hradecký na Měsíci autorského čtení 2021

Narozen 1973 v Mostě. Absolvoval gymnázium v Litvínově. V letech 1994–2007 pracoval jako archivář Ústavu archeologické památkové péče severozápadních Čech. Píše poezii (Muž v průlomu, 2004; V cirkuse Calvaria, 2009; 64, 2013; Přibližování dřeva, 2019; XXX/Jezero, 2020) a prózu (Trosky jednoho deníku, 2016; Tři kapitoly, 2020).