Splynutí Dinotopie s Mad Maxem - komiks Negalyod

/ nakl. Argo, Editions Casterman

Vincent Perriot je mladý francouzský komiksový autor, který se narodil v roce 1984 ve městě Olivet jižně od Orléansu. Od roku 2003 studoval výtvarnou školu v Angouleme. Po několika komiksech se vyznamenal mimo jiné i tím, že spolupracoval na celovečerním kresleném filmu podle komiksu Joana Sfara Rabínův kocour. Proslulost, cizojazyčná vydání, nadšené recenze a komiksové ceny mu ale přinesl právě až Negalyod.

 

Další články

TV Kosmas

Na tahu s Shanem McGowenem v životopisném dokumentu Hrnec zlaťáků

Prostřednictvím vzpomínek a rozhovorů se členy rodiny a blízkými přáteli přibližuje režisér JulienTemple divákovi živelnou povahu, svérázný humor i citlivé nitro punkového básníka, jehož celoživotním souputníkem se stal alkohol. Snímek o frontmanovi legendárních The Pogues produkčně zaštítil jeho dlouholetý přítel Johnny Depp, který ve filmu také vystupuje, stejně jako Bono, Nick Cave a další. Snímek má českou premiéru na festivalu v Karlových Varech.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Další kniha autora Dámského gambitu: Muž, který spadl na Zemi

Muž, který spadl na Zemi je příběhem Thomase Newtona, mimozemského návštěvníka, jenž byl v lidské podobě vyslán na naši planetu, aby zachránil svůj umírající lid. Jako osamělý a křehký cizinec podléhá navzdory svému nadřazenému rozumu plíživým svodům lidské společnosti. Ve filmové adaptaci ho hrál David Bowie.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Zátopek film, Zátopek komiks

Filmový režisér a producent. David Ondříček byl hostem pořadu ČRo Osobnosti Plus Barbory Tachecí. Jeho film Zátopek bude mít konečně premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech 2021. Jaký je Ondříčkův pohled na slavného běžce, který podle některých historiků mimo závodní dráhu mnohokrát selhal?