Tomáš Etzler tváří v tvář současné Číně

/ Knihovna Václava Havla

Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události, jež se komunistická vláda snaží skrýt? Víc v rozhovoru s Jáchymem Topolem.

Další články

TV Kosmas

Svět knihy 2021: Je to jízda - setkání nad knihou

Pro dvanáct přispěvatelů toho netradičního sborníku je kolo radostí, svobodou a vášní. Cestují na něm do práce, čistí si hlavu nebo je pro ně jízda v městském frmolu i za jeho hranicemi vždycky novým dobrodružstvím. A dokážou o tom psát se stejnou energií, s jakou zdolávají dlažební kostky i kolony popojíždějících aut. Editorem knihy Je to jízda byl Ondřej Buddeus.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - podzim 2021 : Martin Sodomka - Středosvět a jeho podivuhodné zákony

Co se asi přihodí, když několik bytostí z mikrosvěta vstoupí z určitého důvodu k nám, do našeho malebného měřítka nazvaného středosvět? Spousta věcí by je jistě překvapila a možná by se jim v něm i líbilo. Nesměly by ovšem skončit v jedné z jeho nejhorších variant, kde již dlouhá léta panuje tuhý režim a policejní brutalita. Poučná i zábavná knížka o napětí mezi mikro a makro světem, kterému se říká člověk.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Setkání s autory Velkého knižního čtvrtku - 14. října 2021

Můžete se těšit na autorky a autory letošních novinek Pavlu Horákovou, Andreu Sedláčkovou, Evu Umlaufovou, Petru Klabouchovou, Martina Sodomku, Martina Jonáše, editory Michala Plzáka s Lucií Vopálenskou, překladatele Tomáše Havla a Raniho Tolimata nebo redaktorku Martinu Mašínovou. Někteří z autorů vás pozdraví ze zahraničí na krátkém videu. Setkání moderuje Petr Vizina.