7 pádů Honzy Dědka: František Kotleta

/ 7 pádů HD

Nejprodávanější český žánrový autor (40 tisíc kousků od titulu plus velký zájem o jeho audio podobu) je veselý chlapík z Bruntálu (což se zdánlivě vylučuje). Klidně nechá mimozemšťany a vlkodlaky bojovat o Prahu nebo hlavní město ostřelovat raketomety Ovčáček 1. Psaním se baví a má rád brak s velkým B. Tvrdí, že ho čtou i vzdělanci - jen se většinou stydí za obálku. František Kotleta není pravé jméno, ale k tomu, co píše, je úplně good

Další články

TV Kosmas

Petr Hruška hostem Osobnosti plus

Přitahují ho divné věci. Jednou z nich je poezie. Proto ji čte a píše. Přišel už na to, k čemu je poezie běžnému člověku? Proč za vlády Andreje Babiše (ANO) nechtěl předávat Státní cenu za literaturu? A co v něm zanechaly vzpomínky, jak musel převážet vězně a poutat je k trubkám na nádraží? Básník a literární vědec Petr Hruška je hostem Osobnosti Plus.
 | Český rozhlas
TV Kosmas

Poutník Coelho

Pamatuje tady ještě někdo historii českých překladů knih Paola Coelha? Byl rok 1995 a v nakladatelství Jota vyšel Alchymista, ve skutečnosti druhá Coelhova kniha z roku 1988. Těžko tomu dnes uvěřit, ale byl to vydavatelský propadák. Když v roce 1998 ve stejném překladu Pavly Lidmilové vydalo knihu Argo, nestačilo ji dotiskovat. Coelhovy knihy teď vycházejí v nové grafické úpravě. I jeho první kniha Poutník - Mágův deník.
 | nakl. Argo, Totalfilm
TV Kosmas

Audio Karel Čapek v Tympanu

Zahradníkův rok a Válka s mloky jsou tituly, které Tympanum nabízí od českého klasika. Ten časem nemramorovatí, ale svojí lidskostí a trefným rozeznáváním základních člověčích ctností a neřestí dál může vést rozhovory s dalšími a dalšími čtenáři a posluchači. Válku s mloky načetl Lukáš Hlavica, Zahradníkův rok Kateřina Winterová.