U diabetu je důležité správně jíst - Low Carb kuchařka

/ nakl. Alpha Book, Český rozhlas

Diabetes je onemocnění, při němž má pacient stále zvýšenou hladinu glukózy. „Překonali jsme hranici milionu lidí s diabetem, většinou druhého typu. Odhaduje se, že desítky procent lidí diabetes mají a neví o tom,“ upozorňuje internistka a diabetoložka Hana Krejčí. Jak se dá cukrovce předcházet a jak je to s jejím vyléčením?

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek, jaro 2022 - tisková konference

Velký knižní čtvrtek jara 2022 propukne 24. března. Měsíc předem představili pořadatelé 12 knižních novinek, které se za měsíc najednou objeví v knihkupectvích. Mezi nimi novinky se jmenovkami Karin Lednická, Bianca Bellová, Ondřej Hübl nebo Dalibor Vácha.
 | ČTK
TV Kosmas

S překladatelkou Věrou Koubovou o básnířce Selmě Merbaumové

Básnický projev Selmy Merbaumové (1924 - 1942, koncentrák Michajlovka) souvisí s tím, jak byla tato osmnáctiletá dívka neobyčejně sečtělá, její nadání se projevuje i v technické, metrické stránce veršů. Jsou to básně plné touhy, zároveň však skládané s vědomím blížícího se strašlivého konce. Jsou svěží, psané lehkým perem a plné nezvyklých metafor. Je to mimořádné dílo s mimořádným osudem. Dvojjazyčné vydání.
 | nakl. Fra, nakl. Opus
TV Kosmas

Martin Řezníček získal novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2021

Společnost Ferdinanda Peroutky udělila v pondělí 7. února prestižní novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2021 redaktorce Tereze Engelové (Hlídací pes) a redaktorovi Martinu Řezníčkovi (Česká televize). Děkujeme za poctivou novinařinu a gratulujeme. U Martina Řezníčka připomínáme jeho úspěšnou knihu.