Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Naomi Woodová: Hra s tajemstvím

/ tomáš weiss, vojtěch polák

„Hra s tajemstvím“ Naomi Woodové je rafinovaně napsaný román o nebezpečně tenké hranici mezi láskou a posedlostí, který se odehrává na pozadí zřejmě nejturbulentnějších časů moderní historie. Píše se rok 1922, osmnáctiletý Paul Beckermann nastupuje ke studiu na Bauhausu a okamžitě ho okouzlí jak atmosféra školy, tak noví spolužáci a přátelé. Zejména Charlotte, svérázná a trochu tajemná studentka z Prahy, která ho přitahuje tím víc, čím blíže ji poznává.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: David Attenborough - Výpravy do divočiny

Attenborough vypráví o dobrodružstvích, která zažil před šedesáti lety s typicky britským humorem… Je to úžasná kniha pro každého, kdo se chce zprostředkovaně vydat na cestu tak, jako to dělávali dřívější dobrodruzi, a kdo se snaží pochopit, jak daleko jsme pokročili ve snaze o ochranu divokých zvířat.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Ondřej Hübl - Opona

Vítejte v příběhu o miliardáři, umělé inteligenci a komunistické rezervaci, kde můžete za těžké peníze zažít 50. léta minulého století. Vyprávění plné absurdity, sarkasmu a zvratů vyvolává otázky: Kam je člověk ochoten totalitě ustoupit? Co je schopen obětovat pro vlastní přežití? A nakolik vůbec touží po svobodě? Opona v sobě spojuje silný příběh se závažným tématem a kořením je jemně dávkovaný vtip.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2022: Karin Lednická - Životice obraz (po)zapomenuté tragédie

V noci ze 4. na 5. srpna 1944 zastřelili partyzáni v místním hostinci v Životicích tři příslušníky gestapa. Následovalo tragické ráno 6. srpna, během kterého gestapo zavraždilo šestatřicet mužů ze Životic a okolí. A v únoru 1945 zemřeli další lidé, desítky jich skončilo v koncentráku. Vrátili se čtyři. Vzhledem k počtu obyvatel patří Životice k nejpostiženějším obcím na území České republiky. A přece jejich tragédie upadla v zapomnění.