Rozhovory s lidmi, co nemají sílu jít s proudem, ani proti němu

/ Český rozhlas

Hostem Lucie Výborné v Českém rozhlasu je spisovatel Aleš Palán, autor bestsellerů Raději zešílet v divočině nebo Rady pánubohu, jak vylepšit svět. Bude jím i kniha Robinsoni a donkichoti? Jak si vytvářejí svoje malé světy lidé, kteří nemají sílu jít s proudem, ale ani proti němu? Kde tentokrát autor svoje hrdiny hledal? A jak věřit neuvěřitelnému?

Další články

TV Kosmas

Edice ZIP - nominace na Literu 2022 za nakladatelský čin

Edice ZIP je vlajkovou lodí populárně-naučené literatury v Argu. Přináší texty z různých oborů, aktuální i nadčasové, ale v každém případě podstatné, podrobné a objevné. Pokrývá pole různých oborů, zejména přírodních věd, ale i historie, společenských věd a kultury obecně. Knihy obvykle doprovází bohatý ilustrační materiál. Edici ZIP připravujeme ve spolupráci s nakladatelstvím Dokořán. Konkrétně? Ta např. Kniha o medicíně, Mindfuck, Desatero smyslů, Co nemůžeme poznat, Jak se dělá evoluce....
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Mechanický pomeranč - Pokorný Vypravěč a jeho chorošný literární supernásilí

V roce 1962 vydal britský spisovatel a hudební skladatel Anthony Burgess (1917 - 1993) svůj nejznámější literární text - Mechanický pomeranč. V roce 1971 podle něj natočil Stanley Kubrick svůj asi nejprovokativnější film. Audio podobu, vycházející pochopitelně z kongeniálního českého překladu Ladislava Šenkyříka, načetl David Novotný.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Audio podoba Cestou špendlíků nebo jehel

Chtějí Ladovskou vesnici a dostanou tu Erbenovu. Z Prahy do Podlesí se stěhují manželé se svým mentálně postiženým synem a netuší, co všechno tím spustí. Jednoho dne chlapec zmizí. Podivné události vyvrcholí třetí den poté, kdy se před jejich chalupou shromáždí všichni vesničané ve slavnostních úborech. Je to hra ve folklorním duchu, nebo jim všem jde o život? Audio podobu knihy Zuzany Říhové načetla Jana Štvrtecká. Kniha je nominována na Literu 2022 za prózu.