Jaromír Švejdík textař

/ nakl. Host

Mimosezóna je výběrem nejlepších textů skupin Priessnitz, Umakart, Jaromír 99 & The Bombers, Letní kapela a písně pro Václava Neckáře. Doplňují je charakteristické ilustrace inspirované krajinou a náladou rodného Jesenicka. Součástí knihy je také zasvěcená předmluva Jaroslava Rudiše a velký profilový rozhovor Michala Pařízka, šéfredaktora hudebního časopisu Full Moon, s autorem.

 

Další články

TV Kosmas

Nadace - oceňovaná knižní sci-fi série Isaaca Asimova

Série nás vezme tisíce let do budoucnosti, kde budeme sledovat postupný zánik první galaktické Říše, jak ho předpověděl matematický génius Hari Seldon. Aby zabránil následné éře barbarství a chaosu, rozhodne se s hrstkou vyhnanců založit na samém okraji galaxie Nadaci, která má zachovat kulturu i vědění a stát se zárodkem nové Říše.
 | nakl. Argo, Apple TV
TV Kosmas

Uvedení knihy Aleše Palána a Karla Cudlína Robinsoni a donkichoti

Aleš Palán ve své nové knize Robinsoni a donkichoti shromáždil sedm příběhů samorostů, kteří jsou nám mnohem blíž než ti šumavští, potkáváme je na ulicích, v autobusech, kdekoliv. Knihu doprovázejí fotografie Karla Cudlína, držitele ceny Revolver Revue a sedmnácti ocenění Czech Press Photo. Večer v Knihovně Václava Havla moderovala Denisa Novotná.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Jeremy Clarkson byl rok farmářem - a napsal o tom knihu

"Když skončím s prací na poli, slezu po žebříku a posadím se na čerstvě poničený plot, abych si vychutnal láhev piva a sendvič s kuřecím, můžu se ohlédnout po odvedené práci a být aspoň maličko hrdý. Jasně, ošetřování a léčení pacientů to není, ale dělat chleba, pivo a rostlinný olej přináší sakra větší uspokojení než řezat autem zatáčky a u toho hulákat jako blázen." Jeremy Clarkson